søndag den 5. oktober 2014

Rødbeder

Jorden skylles af



Op i gryden og vand i så det dækker



Rødbedernes kraftige farve smitter af i vandet



Så koger de en lille time



Når de er lidt afkølede "smuttes" skindet af



Hænderne bliver røde i farven. Jeg kan helt tydeligt huske at min mormor/børnenes oldemor i sylte- og saft tid havde røde hænder hele tiden ;-)



Så er alle klar til at blive skåret i skiver



Oldemors gamle, riflede rødbedekniv



Den er nu blevet lidt sløv af tidens tand, og snittene bliver ikke helt skarpe



Flotte skiver!!



Der sættes mærkat på, så man kan huske hvornår de er lavet. Havde jeg et spisekammer blev de nok stillet der ;-)



Lagen laves af eddike og sukker der koges op



Lagen hældes over rødbedeskiverne der er lagt i atamonskyllede glas



4 lækre glas blev det til - bliver dejligt på en leverpostejmad


Ingen kommentarer:

Send en kommentar