onsdag den 23. april 2014

Aktiviteter i biotopen

Jeg har nu haft mulighed for at afprøve nogle aktiviteter i min biotop.

To af dem hænger ikke så meget sammen med dyre- eller plantefund - og alligevel gør de indirekte, idet de er lavet ud fra grene der kommer fra de træer der vokser i min biotop ;-)

Da jeg oplever at stormen har efterladt rigtig mange afknækkede grene, er det oplagt at bruge dem til noget med børnene.

- De væltede træ-rødder stikker op i skovbunden, og giver god base for klatring og balancetræning. Med en stor gren på tværs er der mulighed for at øve balancen på linen eller mærke hvordan grenen giver efter når man får den til at vippe ved at bruge sin kropsvægt. Børnene mærker deres egen krop og udfordrer motorikken, hvilket jo er enormt vigtigt hos alle børn og også indgår i et af læreplanstemaerne.
Skoven byder på uanede muligheder for motorik-træning på alle niveauer, så det er bare med at være opfindsom og gå foran med engagement og glæde - så er ungerne helt sikkert med på den. Aktiviteten kan gradueres alt efter barnets udvikling, de der har brug for det kan få en hånd - andre klarer det alene. Også fantasien kan komme i spil, man kan lege at man skal passere en flod med farlige krokodiller. De der ikke lige har lyst til balancegang kan evt. springe med en stok over "floden".

- Hule-bygning er altid et hit. Skønt at kreere noget, ungerne kan se hvad det kan bruges til. Igen smitter engagement og glæde af på børnene, og der kan være mange der har en fælles oplevelse med opgaven. Masser og masser af afknækkede grene kan udgøre væggene i hulen, der kan laves mange detaljer, knager, madpakke-opbevaring, skyde-huller mm. Har man gamle tæpper eller lagner med, kan hulen lukkes næsten helt - det minder nærmest om et indianer-telt.
Igen er det fantasi, kreativitet, motorik til at løfte og placere grenene, samarbejde og fællesskab, give plads til hinanden og glædes over det fælles resultat som kan danne basen for mange timers leg.

De to ovenstående aktiviteter er ikke bestemt af årstiden. Selvfølgelig har stormen hjulpet på vej med materiale, men der findes altid afbrækkede grene, når bare man leder. Så sjove aktiviteter at lave med børnene året rundt ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar