fredag den 26. september 2014

Asier

Min mor har af en nabo skaffet nogle asier. Asier er for mig meget "gammeldags" og noget vi altid fik til steg hos min mormor. Så vi måtte igang med at få dem syltet.



Asierne skrælles, flækkes i to halve, og udkernes med en ske.



De gnides ind i salt og ligger i skålen natten over.



Næste dag er asierne svundet godt ind, salten har trukket væsken ud af asierne.



Der plukkes dildkroner i haven ;-)



Eddike til lage hældes i gryden.



Sukker vejes af og hældes i eddiken



Asierne skæres i skiver



Lagen blandes og koges op, tilsættes sennepsfrø, peberkorn.



Der skæres...



Asierne kommes i gryden og koges kort op



Med en suppeøse øses asie-skiverne i atamon-skyllede glas



Atamon tilsættes også lagen for at øge holdbarheden af det færdige produkt



Lagen hældes over asierne så det dækker



4 glas lækre asier klar. De skal trække en uges tid, så er der asier som surt tilbehør.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar