tirsdag den 16. september 2014

Gps-løb



GPS-løb

Jeg har hørt om flere, der jævnligt bruger gps-løb som familieaktivitet eller for en flok børn som et løb/skattejagt.
Og jeg har stiftet bekendtskab med flere af dem:

- gps-løb (med den lille gps som på billedet beregnet til formålet)

- geocatching, man finder poster med små ting andre har lagt ud, og bytter en ting på stedet eller opretter selv nye poster. Man opretter sig som bruger og der ligger poster i hele Danmark mange steder. 

- woop-app som er en spejder-app, der arbejder ud fra koordinater på mobilens gps, og man lægger elektroniske poster ud, som popper op når man er på rette sted. Man skal svare korrekt på spørgsmålet for at få de næste koordinater. 



Ved denne aktivitet var vi tre familier i skoven i skønt efterårsvejr, og skulle lede efter poster som var gemt og kodet ind på en gps som denne. Posterne var gemt i plastikbøtter og naturrelaterede, så der var læring involveret "helt gratis". 





Det var spændende at finde posterne, nærmest som at lede efter påskeæg sagde en af børnene.


Ved denne post skulle man finde små dyr der gemte sig under sten, blade, pinde, bark mm. Vi kunne snakke om hvordan de så ud, måske hvad de hed, og hvorfor de kunne lide at gemme sig der.


Flere forskellige slags blev samlet i bøtten.


Vi leder pinde, som ved den ene post skal kastes og man skal ramme en tyk træstamme så mange gange muligt på 5 forsøg. Her kommer motorik og brug af kroppen i spil.


Mon der er her den gemmer sig??


Ved en anden post skulle der findes svampe der skulle tages tilbage til samlingsstedet. Der var rigtig mange forskellige, flotte svampe lige nu, og de er jo ikke giftige at kigge på eller røre ved. Vi snakkede om det med svampe - også at en del af dem er giftige, og vi spiste ikke nogen, selvom vi måske havde kunnet. Det er en hel aktivitet i sig selv, og jeg vil gerne have mere styr på det inden vi kaster os ud i dette.


Vi fandt bl.a. en støvbold og en fluesvamp?!
Egentlig rigtig spændende at lede efter svampe uden det var med henblik på om de var spiselige eller ej, men bare for fornøjelse og læring i naturen...

Jeg synes selve jagten og posterne var gode og noget vi alle kunne være med til (fra 3 år og op var vi i gang). Mht. brug af den lille gps, synes jeg ikke det virkede optimalt. Det var lidt svært for børnene at indstille den, og den virkede bedst i bevægelse, hvilket var svært for dem. Her synes jeg mobil/woop-app er mere præcis, selvom det er lidt svært i skovområde.

Men bestemt ikke sidste gang vi laver denne form for aktivitet - fedt at være sammen i naturen, og kan sagtens bruges til institutioner også ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar