onsdag den 10. september 2014

Smør

Så vil jeg forsøge mig med at lave smør ;-)



Det færdige resultat, tilsat lidt salt - "det smager jo ligesom det plejer"!
Helt sikkert en succes. Nemt at gå til og ungerne skal arbejde for det, men kan ret hurtigt se et resultat. Giver dem en fin viden om, hvordan smør er lavet, hvad det er lavet af og hvordan. Også en interesse for andre mejeri-produkter, viden om og læring. Det selv at forarbejde noget, som bliver til noget andet genkendeligt...
En sjov proces for dem at følge, hvordan fløden bliver mere stiv efterhånden, først kan man høre væsken, så er det nærmest stivnet opad kanten - ingen lyd mere, og pludselig kan man igen høre væske... Når man så tjekker er det ikke den samme fløde igen, men valle og smør opdelt ;-)




Vallen hældes fra.



En fin lille smørklump på bunden omgivet af valle.



Og der rystes endnu mere, nu er vi nødt til at stå op for at holde kræfterne i gang.



Ryste....



Ryste...



Fløden hældes i en beholder med tætsluttende låg. Vi fandt dog ud af at det "voksede" meget og måtte deles i to bøtter...



Klar parat start ;-)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar