mandag den 29. september 2014

Risengrød i sengen

Grødris måles af og kommes i gryden



Der kommes 2,5 dl vand i til at koge op med



Piskeriset bruges flittigt, så grøden ikke brænder på



Så skal der sødmælk i



Koges op under låg og med jævnlig omrøring



Pakkes ind i sengen i viskestykke, håndklæde og dyner!



En stor pakke i sengen - ungerne synes altid det er så skønt, når grøden pakkes ud og dynen er rigtig varm...



Og lækkert smager det - og altid et hit.

Tanken er her, at i oldemors tid brugte man meget hø-kassen til videre kogning/varmning af maden - eller til at holde maden varm. Her var jo ingen mikrobølgeovn....

Det er jo økonomisk at spare på el, og resultatet her er lige så godt. Tænker at denne tilberedningsmetode også kan bruges ved andre former for mad/grød. Høkassen er ved at blive moderne igen, men sengen har vi jo også lige ved hånden ;-)


Ingen kommentarer:

Send en kommentar